Menu

Kasteel Wittem

Het Rijksmonument Kasteel Wittem werd vermoedelijk gebouwd in de 12e eeuw. De oudste documenten waarin het kasteel genoemd werd, dateren uit 1125. Wie vandaag door het hotel loopt wordt nog steeds geraakt door de veelbewogen geschiedenis. Sinds zijn oorsprong vervulde Kasteel Wittem verschillende functies.

Vanaf 1958 werd het gebruikt als een hotel en restaurant. Van 1977 tot 1989 had het restaurant een Michelin-ster. Vanaf eind mei 2018 zijn het echtpaar Alexander en Nicole Wilden trotse eigenaars van het mooie Kasteel en hun intensie is het Kasteel uit te breiden en nog mooier te maken.

Momenteel biedt het kasteel 12 individueel ingerichte kamers, waaronder 2 suites, het ‘Violin’ -restaurant, een feestzaal, die ook kan worden gebruikt als trouwzaal of voor conferenties, een loungebar en een terras.

Maar ook aan de buitenzijde van Kasteel Wittem is voldoende te beleven. Zo kunt u genieten van een wandeling in het 300 jaar oude kasteelpark. Het Kasteel bevindt zich in de Geulvallei, één de mooiste dalen van Zuid-Limburg. Het is er prachtig wandelen en fietsen, maar ook grote steden als Maastricht, Aken en Luik bevinden zich op slechts een steenworp afstand. Tegenover het kasteel ligt het bekende Klooster Wittem, dat jaarlijks veel bezoekers trekt, onder meer vanwege de prachtige Gerarduskapel en kloosterbibliotheek.

Vanwege grootschalige renovatie van het kasteel zijn wij vanaf 27 december 2018 gesloten en gaan wij oktober 2019 weer open.