Menu

Maastricht

Maastricht is een stad met een rijke historie en moderne voorzieningen. Sightseeing, shoppen, gastronomisch genieten ... In Maastricht kan het allemaal, want in de Limburgse hoofdstad is er van alles te zien en te beleven.Grotten van Sint Pietersberg

Luikerweg 71, Maastricht > Onder de Sint Pietersberg bij Maastricht kunt u de grotten ontdekken, die verspreid over enkele eeuwen door mensen zijn uitgegraven.

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250 > Museum voor beeldende kunst.

Lumière Cinema, Restaurant, Café
Bassin 88 > Een bioscoop en restaurant café in een oude energiecentrale.

Stadsbrouwerij de Maastrichter
Maltezer - Voormalig Ridderbrouwerij Oeverwal 8-12 > Met microbrouwerij, bierwinkel en brasserie, in het voormalige riddercomplex aan de Maas.

Muziekgieterij
Boschstraat 7 > Het belangrijkste poppodium van Maastricht en omgeving.

Natuurhistorisch Museum
De Bosquetplein 7 > Een unieke collectie Krijtfossielen, waaronder diverse Mosasaurussen, Prognathodons en Hadrosaurussen.

Dominicanerkerk
Dominikanerkerkstraat 1 > In deze ruim 700 jaar oude Dominicanerkerk is een boekhandel gevestigd.

Sint Servaasbasiliek
Keizer Karelplein 6 > De grote driebeukige kruisbasiliek is grotendeels in Romaanse stijl gebouwd met gebruikmaking van kolenzandsteen en mergel. Het kerkgebouw fungeert als parochiekerk van de roomskatholieke Sint-Servaasparochie en dekenaatskerk van Maastricht.

Onze Lieve Vrouwebasiliek
Onze Lieve Vrouweplein 7 > Deze Romaanse kerk fungeerde enkele eeuwen als bisschopskerk, daarna als kapittelkerk.

Stoombierbrouwerij De Keyzer
Wycker Grachtstraat 26 > Brouwerij De Keyzer is in Nederland de laatste, nog compleet ingerichte, ambachtelijke brouwerij.

Drielandenpunt

Het hoogste punt van Nederland en de plaats waar de grenzen van Nederland, Duitsland en België samenkomen.
 

Aken

Aken is de grootste stad in de regio en is een bezoek waard. Aken ligt zeer dicht bij de Nederlandse grens, het is een stad van historische gebouwen, waarvan een deel dateert uit de tijd van Karel de Grote, en moderne architectuur. Je kunt natuurlijk ook naar Aken gaan voor een wandeling door de winkelstraten.De Dom van Aken

Johannes-Paul-II.-Straße 2 > In deze kathedraal werden meer dan dertig Duitse koningen gekroond, het is begraafplaats van Karel de Grote en sinds 1930 kathedraal van het bisdom Aken.

Elisenbrunnen
Friedrich-Wilhelm-Platz 1 > Het gebouw werd in het jaar 1827 opgericht. Toen diende het als bronhuis en galerij, ook vandaag kan men hier nog het Akense thermale water proeven.

Rathaus
Markt 41 > Het stadhuis ligt pal tegenover de Dom van Aken, tussen de pleinen Katschhof en Markt. Het is, naast de Dom het meest prominente gebouw in het centrum van Aken.

Standbeeld Karel de Grote
Markt > Sinds 1620 staat het standbeeld van Karel de Grote op de Karlsbrunnen, de oudste bron van de stad.

 

Luik

Luik is een boeiende, gezellige en historierijke stad. De stad Luik kent de laatste jaren een
ware heropleving. Hippe concept stores, gezellige cafés en heerlijke bakkerijen. Op elke hoek van de kleine straatjes is er wel iets. Omdat hier Frans gesproken wordt, geeft dat een echt vakantiegevoel.Archéoforum

Place Saint-Lambert > Place Saint- Lambert met het Archéoforum waar delen van de oude kathedraal en onder andere delen van een Romeins huis te bewonderen zijn.

Montagne de Bueren/de Buerenberg
Montagne de Bueren 33 > De oplopende straat met 374 traptreden op deze berg leiden u naar een spectaculair uitzicht.

Zondagsmarkt La Batte
La Batte > Grootste markt van België, 3 kilometer langs de oevers van de Maas.

Station Liège Guillemins
Place des Guillemins > Het station Liège Guillemins is een waar kunstwerk, ontworpen door de gevierde architect Santiago Calatrava. Het station is nu het gezicht van de vernieuwing van de stad en is absoluut grensverleggend.

La Cité Miroir
Place Xavier-Neujean 22 > Dit vroegere zwembad is omgebouwd tot een cultureel centrum.